* 3 garści orzechów laskowych
* 1-2 kostki gorzkiej czekolady
* szczypta soli
* (opcjonalnie) mała garstka nerkowców lub orzeszków ziemnych
1. Orzechy i czekoladę wrzucamy do siekacza (blender z ostrzem ''S''). Blendujemy 2 min, robimy 2 min przerwę i ponownie blendujemy dopóki masa zacznie się zlepiać.
2. Lepimy kuleczki.
**UWAGI**
- Dodając więcej czekolady i odrobinę wody dla konsystencji, można uzyskać pyszny krem do naleśników, placków, wafelków itd.
* 1-2 kostki gorzkiej czekolady
* szczypta soli
* (opcjonalnie) mała garstka nerkowców lub orzeszków ziemnych
1. Orzechy i czekoladę wrzucamy do siekacza (blender z ostrzem ''S''). Blendujemy 2 min, robimy 2 min przerwę i ponownie blendujemy dopóki masa zacznie się zlepiać.
2. Lepimy kuleczki.
**UWAGI**
- Dodając więcej czekolady i odrobinę wody dla konsystencji, można uzyskać pyszny krem do naleśników, placków, wafelków itd.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz