piątek, 17 kwietnia 2015

TWAROŻEK ZE SŁONECZNIKA

Ostatnio zastanawiałam się czy zmiksowany słonecznik z dodatkiem koperku, szczypiorku i innej zieleniny będzie podobny w smaku do twarożku- takiego jak dawniej robiła mi mama na śniadanie :) Otóż wynik eksperymentu był zaskakująco pozytywny! Słonecznik świetnie sprawdza się w roli twarożku :)





* 1 szklanka ziaren słonecznika
* woda
* koperek, szczypiorek, liście czosnku [i/lub inne ulubione zioła]
* sól, pieprz
* kilka kropel soku z cytryny
* 3 łyżki rejuvelacu [opcjonalnie]

1. Słonecznik zalewamy wodą i moczymy przez noc.
2. Następnego dnia, wodę odlewamy, nasiona płuczemy.
3. Wrzucamy słonecznik do pojemnika, dolewamy odrobinę wody i miksujemy.
4. Dodajemy sok z cytryny, rejuvelac i resztę składników- mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz