* makaron bg ''rurki''
* ryż naturalny (użyłam czerwonego)
* 1 spora łyżeczka masła orzechowego
* 1/2 średniego pora (biała część)
* olej (użyłam kokosowego)
* curry, sól
1. Makaron i ryż ugotować. Poprzekrawać rurki na pół (opcjonalnie)
2. Pora przekroić wzdłuż i posiekać.
3. Na głęboką patelnie wlać odrobinę oleju (ok. łyżki) i poczekać aż się podgrzeje. Wrzucić pora i chwilę podsmażać na małym ogniu.
4. Dodać makaron i ryż, wymieszać.
5. Po ok. 6-7 min. przyprawić curry, solą i dodać masło orzechowe. Po 2 min. zdjąć z ognia.
Ja miałam zarówno ryż jak i makaron z dnia poprzedniego, więc od razu wrzuciłam je do podduszonego pora.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz