piątek, 15 sierpnia 2014

ORZECHOWY MAKARON Z RYŻEM






* makaron bg ''rurki''
* ryż naturalny (użyłam czerwonego)
* 1 spora łyżeczka masła orzechowego
* 1/2 średniego pora (biała część)
* olej (użyłam kokosowego)
* curry, sól

1. Makaron i ryż ugotować. Poprzekrawać rurki na pół (opcjonalnie)
2. Pora przekroić wzdłuż i posiekać.
3. Na głęboką patelnie wlać odrobinę oleju (ok. łyżki) i poczekać aż się podgrzeje. Wrzucić pora i chwilę podsmażać na małym ogniu.
4. Dodać makaron i ryż, wymieszać.
5. Po ok. 6-7 min. przyprawić curry, solą i dodać masło orzechowe. Po 2 min. zdjąć z ognia.

Ja miałam zarówno ryż jak i makaron z dnia poprzedniego, więc od razu wrzuciłam je do podduszonego pora.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz