* ryż naturalny
* cukinia
* garść żółtej fasolki szparagowej
* 2 garści rukoli
* odrobina oleju (u mnie kokosowy)
* sól (najlepiej naturalna np. himalajska)
* przyprawy- u mnie: curry, gałka muszkatołowa, kozieradka
1. Ryż gotujemy (jeśli nie mamy z poprzedniego dnia)
2. Fasolkę ''obieramy'', kroimy na mniejsze kawałki, cukinie kroimy na ćwiartki.
3. Na patelnię wlewamy odrobinę (ok. 6-7 łyżek) wody, łyżeczkę oleju, pół łyżeczki kozieradki i szczyptę soli. Czekamy aż woda zacznie wrzeć po czym wrzucamy fasolkę i przykrywamy.
4. Po 5-7 min dodajemy cukinię i w razie konieczności dolewamy wody, znowu przykrywamy i na małym ogniu dusimy dopóki zmięknie fasolka. Potem dorzucamy rukolę, ryż, przyprawiamy i jeszcze trzymamy na ogniu parę minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz